fbpx

Статии и интервюта

Микроскопски асистирана дентална практика – точна и ефективна диагностика с грижа за здравето на пациентите

Екипът на EasyDoc се среща с Д-р Станислав Манолов, един от денталните специалисти с най-висок рейтинг в easydoc.bg, даден от пациентите. В...

Написано от Явор Йорданов · Време за четене: 3 минути >

Екипът на EasyDoc се среща с Д-р Станислав Манолов, един от денталните специалисти с най-висок рейтинг в easydoc.bg, даден от пациентите. В интервюто ще научите какви са новостите в терапевтичната и естетичната стоматология, а също и няколко полезни съвета с цел превенция и профилактика.

Easydoc: Д-р Манолов, има ли изградена култура на профилактика българинът, когато става въпрос за стоматология?

Д-р Манолов: За съжаление се налага да призная, че все още са рядкост хора, които преднамерено и регулярно посещават нашия кабинет с цел профилактика и превенция на заболяванията на зъбите и венците.

Д-р Станислав Манолов, Smile dent

Естествено заедно с д-р Димитрова, моя колежка и съпруга, се опитваме да  обясним на  нашите редовни пациенти колко важни са редовните клинични  прегледи, подкрепени с рентгенови снимки за кариес диагностика. Те ни дават възможност да открием заболяванията на зъбите и венците в един доста ранен стадий и да ги лекуваме с минимални загуби от зъбната структура, а също така и не по-маловажно за пациентите –   намалени времеви и финансови разходи.

Easydoc: Дистанционното записване на часове през easydoc.bg с какво допринася в ежедневната ви лекарска практика?

Д-р Манолов: Определено помага. Намалява броя на проведените телефонни разговори с пациенти, намалява броя на пропуснатите повиквания, които трябва да се прозвънят след края на работния ден. Дава ми по-добра организираност и прегледност на графика.  Благодарение на свързаността между гугъл бизнес акаунта ми и EasyDoc дори нови непознати пациенти успяват сами да си изберат и запишат час за зъболекар в удобно за тях време.

Easydoc: Какви са новостите в областта на терапевтичната и естетичната стоматология?

Д-р Манолов: Да, новости определено има и ние сме в готовност да ги предложим на нашите пациенти. Това са микроскопски асистираната стоматология, микроинвазивното лечение на кариес, дигиталното планиране на лечението и други.

Easydoc: Защо е важно родителите да водят детето си на профилактичен преглед при стоматолог?

Д-р Манолов: Определено е важно регулярното водене на децата на зъболекар. Ние препоръчваме на всеки три до шест месеца, тъй като кариесите при мъничките зъбки се развиват доста бързо и винаги има риск от усложнения при тях.

Easydoc: С какви проблеми се обръщат най-често пациентите към Вас?

Д-р Манолов: За наше съжаление основните причини да ни потърсят са „ Докторе, боли, от две седмици съм на аулин.“ или „Докторе, вече почти не мога да се храня.“ Тези оплаквания говорят сами за себе си…

Easydoc: Превенцията, когато говорим за здраве, често е подценявана от българина. Какво ще посъветвате пациентите, за да се радват на добро здраве дълги години?

Д-р Манолов: Не спирам и не мисля да спирам да ги съветвам – да поддържат стриктна хигиена на зъби и венци, да използват допълнителни методи за почистване като: междузъбни четки, електрическа четка, орален душ, конец за зъби, вода за уста. И не на последно място: регулярни и адекватни прегледи при зъболекар, свързани с подробен анализ на състоянието на дъвкателния апарат.

Можете да запишете час при Д-р Манолов на: https://easydoc.bg/doctor/d-r-stanislav-manolov-140

Кратка биография:

Д-р Станислав Манолов e завършил стоматология през 2006 г. в гр. Пловдив. В своята петнадесет годишна практика на стоматолог Д-р Манолов непрекъснато повишава квалификацията си и усъвършенства уменията си в различни курсове и специализации. Практикува предимно терапевтична и детска стоматология, ендодонтия, естетична стоматология, протезиране, избелване и амбулаторни хирургични манипулации. От 2020 година д-р Манолов направи поредната сериозна стъпка в своето развитие. Той постави начало на своята микроскопски асистирана дентална практика, което е от полза както за здравето на пациентите, чрез точна и ефективна диагностика и лечение, така и за здравето на работещите стоматолози и асистенти, чрез създаване на ергономични условия за работа.