fbpx

За пациенти

Важна информация относно COVID-19 и предстоящи прегледи резервирани през EasyDoc.bg

Във връзка с последните събития и изнесени данни около развитието на пандемията COVID-19 в България и света, екипът на EasyDoc.bg иска да...

Написано от Явор Йорданов · Време за четене: 2 минути >
Medical mask

Скъпи пациенти,

Във връзка с последните събития и изнесени данни около развитието на пандемията COVID-19 в България и света, екипът на EasyDoc.bg иска да Ви информира за следното:

От петък(13.03.2020) в цялата страна е обявено извънредно положение със заповед на министър-председателя на Република България . С нея се преустановяват плановите детски и женски консултации, профилактични прегледи, профилактични имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност, както и свижданията във всички лечебни заведения. 

Много е вероятно, ако попадате в някои от горните случаи, Вашият лекар или лечебно заведение вече да са отменили запазения Ви час, за което ще получите съобщение по някой от трите канал – СМС, имейл или пуш нотификация. В противен случай, свържете се с Вашия лекар и лечебно заведение, и се информирайте за статуса на предстоящия Ви преглед. 

Ако не попадате в горните случаи, моля, вземете следните предпазни мерки: 

– Покривайте лицето си с предпазни средства – маска или шал. Ако използвате маска, поставете я така, че да покрива устата и носа.

– След всяка употреба на еднократни маски, незабавно ги изхвърляйте в контейнер и измивайте ръцете си с дезинфектант или с топла вода и сапун.

– Спазвайте дистанция в общите площи – на регистратура, пред кабинетите на лекарите и пред асансьора – поне на метър един от друг.

– Избягвайте да докосвате очите, носа и устата си.

– Избягвайте близък контакт с всеки, показващ симптоми на респираторни заболявания като кашлица и кихане.

– Измивайте ръцете си с дезинфектант или с топла вода и сапун след кихане или кашляне, след ползване на тоалетна, когато се грижите за болен или когато имате досег с бравите на кабинетите, копчето на асаньора, регистратура и др.

Най-учтиво се обръщаме към пациентите, които смятат себе си за рискови, т.е. наскоро са посещавали страни с висок епидемиологичен риск и заболеваемост или имат контакт с болен/болни хора, заразени с COVID-19, да изчакат отминаването на 14 дневния карантинен срок, преди да посетят своя лекар или лечебно заведение.

Ако имате запазен час за преглед, но към деня на Вашето посещение се появят симптоми на повишена температура, кашлица и затруднено дишане, е желателно да уведомите своя лекар за състоянието си и да потърсите медицинска помощ в съответните болнични заведения за изследване и лечение на COVID-19. 

Мерките, които предприемаме са единствено с цел да намалим риска от заразяване на останалите пациенти и медицински персонал, както и да съхраним здравето на всички!

Преди всичко, паниката и страхът не са решение в този момент, но не бива да се пренебрегват и неглижират опасностите от новия вирус. Ние вярваме, че с общи усилия ще успеем да преминем през този тежък момент! 

С уважение,

Екипът на EasyDoc.bg